Monday, December 10, 2018

Ada Apa Dengan 12.12?

Bulan lepas dah buat 11.11. Bulan ni dorang buat pulak 12.12. Ada banyak company yang terlibat nak famouskan 12.12 sale.

Smartwatch Kospet Hope
Kospet pun terlibat dalam 12.12 Sale.
Ada apa dengan 12.12 Sale ni?

Saturday, December 8, 2018

Pengalaman Kedai Repair Smartphone

Kali ni saya nak share pengalaman hantar handphone rosak. Handphone T1 plus beli tahun lepas sebelum raya tapi kelmarin rosak. Semalam saya dengan orang rumah pergi Econsave cari kedai repair handphone.
Leagoo T1 Plus
Apa masalah telefon pintar ni?

Wednesday, December 5, 2018

Anthony Loke menyusahkan Grab

Saya dengan isteri saya seronok naik Grab sebab murah. Ada pemandu yang asalnya bawa teksi tapi berpindah ke Grab sebab tak perlu ke Puspakom dan ambil lesen PSV (Public Service Vehicle). Tiba-tiba pemandu Grab kena amik lesen PSV bulan July 2019 pulak?

Anthony Loke Menteri Pengangkutan
Gila ke apa?

Tuesday, November 20, 2018

Wajarkah boikot peniaga guna polisterin?

Dari tahun 2016 lagi saya dah diberitahu oleh pegawai MBJB (Majlis Bandaraya Johor Bahru) jangan bungkus makanan guna polisterin. Sejak lepas kena tegur tu terus saya tak berniaga guna polisterin lagi. Guna kertas coklat lagi jimat.

Boikot polisterina - Wilayah Persekutuan.
Adakah wajar boikot peniaga guna polisterina?

Sunday, November 11, 2018

Azhan Rani ditipu sehingga rugi RM10,000

Baru lepas buat topik entri sebelum ni pasal scammer makin licik. Tup-tup keluar berita Azhan Rani kena scam RM10,000. Bukan sikit sepuluh ribu, dah boleh buat bisnes tu.

Azhan Rani - Pernah dikecam dalam drama Nur.
Macam mana sindiket Macau Scam ni dapat akses maklumat peribadi Azhan Rani?