Sunday, July 15, 2018

Bekas tahanan penculik berniaga

Macam-macam sebab orang berhenti kerja sebelum nak berniaga. Ada yang tak tahan jarak perjalanan jauh dari rumah, tak tahan waktu bekerja lama sangat, tak tahan dengan perangai bos dan macam-macam lagi. Dalam topik kali ni, saya nak share pasal bekas mangsa penculik yang berniaga.

Tayudin berniaga di Taman Ria.

Jom baca petikan ni..

Tuesday, July 10, 2018

Tresgo

Apa itu Tresgo? Tresgo ialah syarikat yang menyediakan perkhidmatan simpan, bungkus dan pos. Perkhidmatan Tresgo sesuai untuk sesiapa yang berniaga tapi tak cukup tempat nak letak barang, tak cukup tangan nak bungkus barang dan bimbang tak sempat hantar barang untuk customer yang semakin bertambah.

Tresgo - store, pack, deliver.

Apa maksud di sebalik perkataan Tresgo?

Saturday, July 7, 2018

Taktik Along "Private and Confidential"

Pagi-pagi hari Sabtu saya check kotak peti pos. Satu kali dapat surat "Private  & Confidential". Belek-belek surat tu takde lak nama pengirim atau penerima.

Surat " Private & Confidential".
Dalam hati saya, "surat along?"