Friday, October 11, 2019

Kenapa Kebanyakan Orang Tak Sabar-Sabar Nak Jadi Kaya?

Walaupun orang ramai sedar sabar itu sebahagian daripada iman tapi orang tetap nak kaya cepat. Walaupun memang dah tahu kebaikan sifat sabar, orang tetap nak cepat jadi kaya.

Usaha itu bukit kejayaan.
Kenapa orang nak kaya cepat?

Thursday, October 3, 2019

Peniaga Muslim Maju Kalau Hargai Pelanggan

Kempen BMF masih berterusan dengan baik nampaknya. Semoga berterusan dengan baik.



Peniaga Muslim mesti jaga kualiti produk bukan setakat halal je.

Sunday, September 29, 2019

Jangan Putus Harapan Walaupun Muflis

Biasanya orang baru nak berniaga ni selalu berdepan dengan masalah susah nak capai target. Bila tak dapat capai target, itu yang nak putus harapan.

Jangan hilang harapan.
Anda rasa dah hilang semangat nak berniaga?

Saturday, September 28, 2019

Siasat Sebelum Tunjuk Hebat!

Sebelum kita nak tuduh sesiapa, kita mulakan dengan siasat atau tanya. Contohnya ada desas-desus mengatakan produk A ada bahan terlarang. Kita pun try tanya sana-sini betul ke produk A macam tu?

Sebagai blogger, kita boleh ambil kesempatan untuk jadikan tajuk blog.

Saturday, September 21, 2019

Harith Iskander Buat Lawak Bikin Panas Pasal BMF

BMF atau nama panjangnya Buy Muslim First dah lama dilaksanakan. Cuma baru-baru ni je jadi isu hangat. Bertambah hangat bila ada pelawak sibuk bagi pendapat tak menyokong BMF.

Tweet Harith perli BMF.
Harith ni nak buat lawak ke pasal Buy Muslim First?