Wednesday, May 27, 2015

Berniaga Tepi Jalan di Bulan Ramadhan?

Kalau tak masuk berniaga kat bazaar Ramadhan boleh ke berniaga tepi jalan di bulan Ramadhan? Boleh je tapi tengoklah produk apa yang nak dijual.

Gambar kucing bengal sekadar hiasan
Bazaar memang jadi tumpuan orang ramai cari juadah berbuka tapi...

Monday, May 25, 2015

Daftar Bazaar Ramadhan

Bulan lepas aku ada tanya Abang Sam bila boleh daftar bazaar Ramadhan tahun ni. Dia cakap mungkin bulan 5. Bila masuk bulan 5 aku sendiri sms Kak Ita, dah tahu ke bila boleh daftar bazaar Ramadhan. Dia kata kalau dah tahu nanti baru dia bagitahu.

Apam marble di bazaar tahun lepas
Lagi beberapa hari sebelum tarikh daftar bazaar, tiba-tiba Kak Ita call aku...

Wednesday, May 20, 2015

Hiatus

Lama betul aku hiatus dari blogging. Sejak pindah rumah ni, internet tak berapa nak OK kat Taman Daya, Jalan Nibong. Masa aku nak buat blog ni time tengah ada line. Line kejap ada kejap takde.

InsyaAllah lepas ni aku cuba tak hiatus lagi dari blog ni.

Stay tune!

Wednesday, May 6, 2015

Viral Bagus Untuk Perniagaan?

Sebelum aku cerita lebih lanjut pasal viral, korang tau tak apa itu viral? Perkataan viral amik dari perkataan virus. Sebaran gambar, video atau sebarang maklumat yang meluas di internet secara berulang-ulang dipanggil viral.

Viral definition from Google

Boleh tak gunakan viral untuk bisnes?