Wednesday, March 28, 2018

Tiada Uber lagi di Malaysia?

Masa saya baca berita pasal Uber dan Grab ingatkan bergabung je. Pastu bahagikan profit sesama company.

Mana Uber di Malaysia sekarang?

Rupa-rupanya Grab ambil alih Uber di Asia Tenggara.


Sunday, March 18, 2018

Cara Selesaikan Masalah Hutang Dengan Along

Sebelum terkena memanglah kita berjaga-jaga. Kita takde hak nak perli atau ketawakan mangsa-mangsa yang teraniaya pinjam duit along, ceti, money lender sama ada berlesen atau pun tak berlesen. Selagi tak terkena selagi itu kita tak faham keadaan mangsa-mangsa ah long.

Jangan pinjam duit ah long.

Macam mana orang boleh terjerat dengan along?