Tuesday, August 7, 2018

Harga anak kucing RM500 ke bawah.

Anda penggemar kucing? Orang biasa nak beli kucing, cari anaknya. Umur kucing ni singkat so kalau beli yang memang dah besar terasa rugi lak. Kalau beli anak kucing, boleh bersama lebih lama berbanding beli kucing dah besar.

Gambar hiasan dari wikipedia
Jom tengok sikit senarai harga anak kucing RM500 ke bawah.
Dalam senarai ni saya sertakan sekali kata-kata dari penjual anak kucing.

Kucing DLH*
RM500



Kucing DLH jantan untuk dijual.
Area Batu Pahat,Johor.
Umur kucing 10 bulan.
Kucing sangat aktif.
Makan Cuties Catz/Wetfood Prodiet
No vaksin n deworm
Bebas kutu.
Indoor cat.

Kalau boleh nak cari owner baru yg boleh luangkan lebih masa utk dy,and yg ade kucing betina kt uma utk jd kwn main dy.Owner yg dah ade kucing jantan x digalkkan beli sbb takot diorang akn bergaduh nt bila satu rumah.Tolong jangan jadikan dy OUTDOOR CAT. 

Contact Haslina
0107115645
Batu Pahat, Johor.


Kucing mix persian boy
RM400



Flatface Mix Persian boy age 7 months old. He is very active but yet affectionate. Whatsapp or come to see this little beast

Contact Daniel Ismail.
0187820148
Johor Bahru, Johor.


Kucing DLH
RM350



Kucing (Cat) DLH


Umur baru 3 bulan 



Berminat boleh call/whatsapp 0185746606



Thanks mudah


Contact Mi mi
0185746606
Ipoh, Perak.


Pusak kucing
RM350






Mok crk penganti utk sidak tok. Kmk x d masa mok jg dah.jual sekali kandang. Sekok bulu kembang nok lain anak pusak 3 ekok ngan mak nya.

Contact Salman
0128785051
Kuching, Sarawak


Marble Bengal Cat
RM350



8 Months
Very Active & playful
Calico Persian Mix Bengal
Cat litter and toilet trained (very homies cat) 
Dewormed and also vaccined

No time to take care of the cat. 

Interested? 
Wa only : (62) 87880001264 
Call/sms : 0167226681

Contact Febriana Mulyaningtyas
0167226681
Cyberjaya, Selangor.


Rumusan

Saya bukan orang Sarawak. Saya tak faham 100% kata-kata Salman. Saya faham harga RM350 dapat kucing dan sangkar sekali. Khas untuk penggemar kucing di Kuching, Sarawak.

Orang jual anak kucing ni untung sebenarnya. Sementara tak dapat jual, bagi makan dan jaga dia elok-elok insha Allah tak putus rezeki tu. Dapat jual anak kucing? Dapat untung. Sebelum dan selepas jual anak kucing tetap untung.

Saya sokong orang jual beli anak kucing bukan bermakna tak bagus jual mak atau bapak kucing. Mana tahu ada orang nak beli kucing dewasa untuk dibiakkan. Saya sarankan beli kucing betina walaupun mahal sikit.

Kalau kucing betina jenis bulu cantik, insha Allah anak-anak kucing ikut jadi cantik. Walaupun mak kucing tu dikahwinkan dengan kucing jantan kampung, anak-anak kucing comel jugak ikut macam mak kucing. Bulu atau baka anak-anak kucing ni kuat ikut belah mak. Dari segi warna memanglah bercampur ikut mak dan bapak kucing.

Idea selain jual kucing? Jual makanan kucing pun untung jugak. Kat kedai runcit pun ada jual makanan kucing dalam tin atau siap paket. Jangan lupa pasir kucing atau pellet untuk kucing berak. Biasalah kucing-kucing mahal ni kena sediakan tempat berak.

Kalau tengok kat Mudah ada banyak lagi jenis-jenis kucing dengan harga yang berbeza. Ada bawah RM500 dan ada jugak yang lebih RM1000. Macam-macam ada.

Anda bagaimana? Ada pengalaman menjual atau beli kucing? 

*DLH = domestic long-haired

P/s : Kalau nak idea selain jual anak kucing boleh klik sini untuk baca 86 idea perniagaan.

Sumber

4 comments:

  1. Excellent pieces. Keep writing such kind of info
    on your blog. Im really impressed by your blog.
    Hi there, You've done a great job. I'll definitely
    digg it and in my opinion recommend to my friends.
    I'm sure they'll be benefited from this website.

    ReplyDelete
  2. Comelnya lahai kucing-kucing tu semua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya, kucing-kucing comel tu semua untuk dijual.

      Delete