Wednesday, September 19, 2018

Company di Malaysia elak bayar SST?

Saya faham memang takde rakyat Malaysia yang enjoy bayar cukai. Kalau ada yang excited bayar cukai tu mungkin ada masalah mental. Paling baik pun orang bayar cukai sebab terpaksa walaupun atas sebab nak tolong bayar hutang negara, bayar duit repair jalan, bayar kos perubatan hospital awam, bayar gaji penjawat awam dan lain-lain.
SST maknanya Sales and Service Tax.
Persoalannya sekarang, adakah syarikat-syarikat di Malaysia bayar SST?

Sunday, September 16, 2018

Iklan Terbaik Guna Kalender?

Pernah tak anda dapat kalender kat Econsave? Mungkin anda pernah dapat kalender dari kedai runcit? Takkan tak pernah..

Kalendar 2018
Kalender 2018
Apa kata anda sendiri buat kalendar?

Friday, September 14, 2018

Motivasi Peniaga

Kalau nak naikkan semangat berniaga, kenalah ada motivasi. Motivasi diri boleh jadi dengar lagu, dapat sokongan dari kawan-kawan, kata-kata motivasi dan sebagainya.

Putus asa membawa binasa.
Apa yang penting?

Tuesday, September 11, 2018

Jangan Ambil Kesempatan sebab SST

Peniaga-peniaga sekarang ni.. Bukan semuanya jahat, ada juga yang baik. Nak untung lebih tak jadi masalah asalkan jangan aniaya pelanggan.

Salah laku peniaga berkaitan SST.
Kesianlah dekat pelanggan..

Wednesday, September 5, 2018

Idea Jual Makanan Sebelah Petang

Topik ni khas untuk orang yang baru nak cari idea berniaga tepi jalan waktu petang. Terus-terang harga barang sekarang agak dahsyat. Apa-apa hal, berniaga tetap berniaga.

Berniaga tepi jalan
Berniaga tepi jalan..
Jom kita tengok top 10 jual makanan tepi jalan.

Tuesday, September 4, 2018

Hujan pun hujanlah

Pagi-pagi pukul 8 lebih tadi hujan lebat. Tengah hari pun hujan sikit-sikit. Lepas Zuhur, hujan makin reda.

Hujan tepi jalan
Hujan di tepi jalan.
Pagi-pagi hujan ni terasa nak tido je..