Thursday, July 11, 2019

Tambang Grab naik mulai 12 Julai?

Seriously Grab nak naikkan harga tambang mulai 12 July 2019? Apasal nak naik pulak ni? Angkara orang ini ke yang tak senang  duduk tengok orang ramai pilih Grab sebagai pemandu atau penumpang?

Grab naik harga ke?
Apa-apa hal, baca dulu statement dari pihak Grab pasal kenaikan harga tambang ni.

Tuesday, July 2, 2019

Pau Panas kena Borong!

Ada sorang makcik jual pau kat tepi jalan. Menurut orang yang pernah beli pau dari dia kata memang sedap.

Pau panas tepi jalan
Siapa yang borong pau panas makcik ni? Kat mana dia berniaga?

Friday, June 28, 2019

Jual Dadah untuk Sara 2 Isteri

Buat apalah jual dadah. Menyusahkan orang ramai je. Habis anak-anak muda kita terjebak.

MOHD. FAHMI VISUVANATHAN ABDULLAH (tengah) memegang sebungkus dadah yang dirampas.
Hasil haram bagi isteri-isteri dan anak-anak makan tak rasa bersalah ke?

Wednesday, June 12, 2019

Niaga Raya

Ada peniaga cuti sehari je beraya lepas tu sambung berniaga macam biasa. Ada jugak yang ambil cuti 3 atau 4 hari atau seminggu baru berniaga. Kat kawasan kubur raya pertama pun ada orang berniaga.

Image ucapan raya dari matdespatch
Berniaga ni tak kira time sebelum atau selepas raya.

Tuesday, May 14, 2019

Jual Ketum di Bulan Puasa

Ada satu orang lelaki umur 32 tahun nak try jual air ketum masa orang lain sibuk jual juadah berbuka puasa. Lokasi dia tepi jalan Taman Serai Wangi, Padang Serai kat Kulim. Tu dia tu dia tu dia...
99 bungkus air ketum.
Sebungkuih RM6 ka RM8 dia juai.

Sunday, May 12, 2019

Bazar Cashless Sesuai di Malaysia?

Anda pernah dengar pasal bazar kashless yang viral baru-baru ni? Kalau nak tahu, bazar tanpa tunai ni kat Kampung Baru di KL.
Dari kiri yang angkat tangan ialah CEO Touch n Go Sdn. Bhd, Syahrunizam Samsudin, Puteri Sultan Selangor, Tengku Datin Paduka Setia Zatashah Sultan Sharafuddin Idris Shah bersama suaminya orang putih, Datuk Setia Aubry Mennesson.
Seronok ke Bazar Cashless ni?

Saturday, May 11, 2019

Jadilah Pembeli yang Berakhlak

Di bulan puasa ni kena banyak bersabar. Jangan jadikan bulan Ramadhan sama macam bulan-bulan yang lain. Always think positive.

Epok-epok
Apa yang saya nak share kali ni?

Saya Tak Suka Shopee

Mungkin penjual dan pembeli di Shopee semakin ramai. Ada yang jual barang sendiri dan ada jugak yang buat dropship di Shopee. Iklan pun selalu keluar di TV.

Logo Shopee
Kenapa saya tak suka Shopee?

Thursday, May 2, 2019

Cara Nak Buka Klinik Sendiri

Pernah terfikir nak buka klinik sendiri? Semua orang yang berduit boleh buka klinik ke?
Gambar hiasan diambil dari sini.
Serius nak tahu? Teruskan baca..

Friday, April 19, 2019

Che Tam Jangan Sombong

Baru-baru ni viral orang nak mintak Che Tam buatkan baju pengantin. Respons dari Che Tam tu kasar betul. Cuba baca wasap dorang ni.

Wasap antara prospek dan Che Tam.
Teruskan baca lagi.

Wednesday, April 17, 2019

Inilah Masanya

Tak lama lagi nak masuk bulan Ramadhan. Kepada orang yang biasa ambil tempahan buat kuih raya tu memang dah sibuk sekarang ni.

Gambar hiasan tart bunga dari myresipi
Habis tu, kalau baru nak mula hari ni sempat ke?

Tuesday, April 16, 2019

Mangsa Syarikat Kopi Penipu

Kenapa masih ada lagi yang ditipu oleh scammer? Duit yang ditipu bukan sikit tapi beribu-ribu ringgit. Syarikat kopi apa ye?
Sebahagian mangsa sebuah syarikat kopi.
Kalau nak tahu, teruskan baca..

Thursday, April 11, 2019

MDSB Larang Berniaga Luar Sekolah

Orang berniaga luar sekolah ni beruntung sebab ada banyak pelanggan-pelanggan bawah umur singgah. Kalau jual aiskrim time budak-budak balik sekolah memang masyuuuk.

Operasi MDSB di Sabak Bernam.
Akan tetapi adakah yang berniaga di luar sekolah tu 100% orang tempatan?

Wednesday, March 6, 2019

Berbaloi jual sate 60 sen?

Bukan semua peniaga jual sate secucuk 80 sen. Ada jugak yang jual 90 sen, RM1 dan lebih lagi. Kena tengoklah saiz sate, harga sewa tempat berniaga dan faktor-faktor lain.
Nasir sibuk melayan pelanggan sate 60 sen.
Kali ni kita cerita sikit pasal sate 60 sen.