Friday, August 9, 2019

12 Jenis Produk Kosmetik Yang Bahaya

Sila boikot produk-produk keluaran yang ada dalam artikel ni. Bukan tak nak support produk buatan Malaysia, cuma tolak produk-produk yang merbahaya je. Tak kiralah produk tempatan atau luar, kalau bahaya kita boikot.

Bahaya bahan terlarang dalam produk kosmetik.
Ada 12 jenis produk dari 7 founder yang berlainan terbukti ada bahan terlarang.

Sunday, August 4, 2019

Wednesday, July 31, 2019

Pelajar digalak berniaga sambil belajar

Bak kata pepatah, melentur buluh biar dari rebungnya. Pelajar berusia belasan tahun atau awal 20 tahun digalakkan berniaga walaupun secara sambilan.

NAZRI IDRIS (empat dari kanan) bersama Chew Seh Yong (tengah) dan Nur Azureen Jaafar (tiga dari kanan) bergambar dengan wakil syarikat-syarikat selepas majlis menandatangani sijil kerjasama di Politeknik Nilai di Seremban hari ini. - UTUSAN ONLINE/Azrul Edham Mohd. Aminuddi
Jom baca info pasal pelajar Politeknik Nilai di Seremban, Negeri Sembilan.

Apa itu Ghost Smoke?

Ghost Smoke tu gula-gula yang mengeluarkan asap bila dikunyah. Budak-budak suka makan gula-gula ni.


Nampak tak? Kalau tak nampak cuba tengok gambar lagi satu ni..

Saturday, July 27, 2019

Ecomart Sabah Bekalkan Bangkai Ayam?

Viral di Whatsapp group Ecomart Cold Storage di Sabah jadi pengedar ayam tak disembelih ikut cara Islam. Perkara macam ni tak boleh dirahsiakan sebab melibatkan ramai orang Islam di Sabah.
Gudang Ecomart
Mana boleh biarkan perkara macam ni.