Wednesday, June 12, 2019

Niaga Raya

Ada peniaga cuti sehari je beraya lepas tu sambung berniaga macam biasa. Ada jugak yang ambil cuti 3 atau 4 hari atau seminggu baru berniaga. Kat kawasan kubur raya pertama pun ada orang berniaga.

Image ucapan raya dari matdespatch
Berniaga ni tak kira time sebelum atau selepas raya.

Tuesday, May 14, 2019

Jual Ketum di Bulan Puasa

Ada satu orang lelaki umur 32 tahun nak try jual air ketum masa orang lain sibuk jual juadah berbuka puasa. Lokasi dia tepi jalan Taman Serai Wangi, Padang Serai kat Kulim. Tu dia tu dia tu dia...
99 bungkus air ketum.
Sebungkuih RM6 ka RM8 dia juai.

Sunday, May 12, 2019

Bazar Cashless Sesuai di Malaysia?

Anda pernah dengar pasal bazar kashless yang viral baru-baru ni? Kalau nak tahu, bazar tanpa tunai ni kat Kampung Baru di KL.
Dari kiri yang angkat tangan ialah CEO Touch n Go Sdn. Bhd, Syahrunizam Samsudin, Puteri Sultan Selangor, Tengku Datin Paduka Setia Zatashah Sultan Sharafuddin Idris Shah bersama suaminya orang putih, Datuk Setia Aubry Mennesson.
Seronok ke Bazar Cashless ni?

Saturday, May 11, 2019

Jadilah Pembeli yang Berakhlak

Di bulan puasa ni kena banyak bersabar. Jangan jadikan bulan Ramadhan sama macam bulan-bulan yang lain. Always think positive.

Epok-epok
Apa yang saya nak share kali ni?

Saya Tak Suka Shopee

Mungkin penjual dan pembeli di Shopee semakin ramai. Ada yang jual barang sendiri dan ada jugak yang buat dropship di Shopee. Iklan pun selalu keluar di TV.

Logo Shopee
Kenapa saya tak suka Shopee?